Een overzicht van Frankrijk voor reizigers

Door de geschiedenis heen heeft Frankrijk altijd een cruciale rol gespeeld in Europa. Van kunst tot politiek tot architectuur, het is een fascinerende plek. Hier is wat achtergrondinformatie die u moet overwegen voor uw reis.

Een overzicht van Frankrijk voor reizigers

De officiële naam van het land is de Franse Republiek. De Franse Republiek heeft een oppervlakte van 220,668 vierkante mijlen. Daarmee is het het grootste land van West-Europa, dat ter vergelijking ongeveer 80 procent zo groot is als Texas. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. Andere belangrijke steden zijn de havenstad Marseille, Lyon, Toulouse, Straatsburg, Nice, Rennes, Lille en Bordeaux in het beroemde wijngebied met dezelfde naam. Als je ooit de Tour de France hebt gezien, weet je dat het terrein in Frankrijk varieert van majestueuze bergtoppen tot vlakke vlaktes tot een prachtige kustlijn langs de zuidelijke en westelijke grenzen van het land. Dit geeft het land verschillende klimatologische omstandigheden, variërend van erg koel in de berggebieden tot ronduit heet in de zuidelijke strandlocaties zoals Nice.

Burgers van de Franse Republiek worden aangeduid met de naam Frans. De totale bevolking bedraagt ​​meer dan 62,4 miljoen met een sterk jaarlijks groeipercentage van meer dan 2 procent. Etniciteit wordt onderverdeeld in Keltisch en Latijns voor sterke invloeden van Teutoonse, Slavische, Noord-Afrikaanse, Sub-Sahara Afrikaanse, Indochinese en Baskische minderheden. De sterke minderheidsbasis is te danken aan twee feiten, een laks immigratiebeleid en de migratie van volkeren uit voormalige koloniën van Frankrijk tijdens de meer keizerlijke perioden.

Ondanks de massale toestroom van immigranten in de tijd, is Frankrijk een grotendeels uniforme religieuze samenleving. Meer dan 90 procent van alle Fransen claimt het rooms-katholieke geloof als hun favoriete religie. Er bestaan ​​echter sterke moslimbevolkingssectoren die door immigratie snel groeien. De officiële taal van het land is Frans en het is ook de dominante taal die in het dagelijks leven wordt