Stedentrips in Parijs

Parijs is gewoon de stad die het allemaal heeft. Vanaf de geboorte aan de oevers van de Seine in 52 voor Christus, toen Julius Caesar zijn verovering van Europa voortzette, heeft de Lichtstad altijd een geboeid publiek geleid.

Parijs staat synoniem voor iconische bezienswaardigheden. Er gaat niets boven het kijken naar de Eiffeltoren die oplicht tijdens een prachtige maanverlichte nacht, reikend naar de sterren en verder.

Veel reizigers die voor het eerst naar Parijs komen, komen aan via de nogal teleurstellende Eurostar-treinterminal. Maar laat u niet afschrikken door de eerste indrukken. De Franse charme is al snel zichtbaar in de straten van de stad.

Maar wees voorzichtig met het navigeren op de wegen. Parijse chauffeurs zijn notoir grillig en staan ​​erom bekend een aantal prachtige scènes van chaos te creëren.

Misschien is de veiligste optie om met de zeer efficiënte metro te reizen. Het ondergrondse spoorwegnet is een van de beste ter wereld. Schoon en veilig, de hele stad wordt onmiddellijk toegankelijk tegen een zeer redelijke prijs.

Veel first-timers komen naar het Louvre en de raadselachtige Mona Lisa van Leonardo da Vincis. Herbouwd in zijn unieke piramidestructuur, is het Louvre mogelijk de beste kunstgalerie ter wereld en direct herkenbaar.

Cafécultuur is het toonbeeld van Parijs. Filosofen en intellectuelen zitten op elke hoek en zijstraat, drinken hun koffie en debatteren over de actualiteit. Na de oorlog met Irak zijn anti-Amerikaanse gevoelens in de hoofdstad gemeengoed. Dit mag echter niemand hinderen bij plannen om de stad te bezoeken. De Fransen zijn over het algemeen erg meegaand.

Shoppers in Parijs zijn in hun element. Grote warenhuizen zoals La Samaritaine en Galeries Lafayette huisvesten elk denkbaar huishoudelijk merk en bieden een schat aan mogelijkheden om uw creditcard te straffen.

Cathedrale de Notre Dame de Paris en Chateau de Versailles staan ​​altijd hoog op de lijst van bezienswaardigheden. In feite is het onmogelijk om alles op één dag te zien wat Parijs te bieden heeft. Er zijn er meerdere nodig om de essentie van Parijs volledig te waarderen, wat de stad en haar mensen motiveert.

Velen hebben hun toevlucht gezocht in de Parijse cultuur. Grote namen als Pablo Picasso en Salvador Dali konden de verlokking van deze grote stad niet negeren. Ernest Hemingway werd ook verleid door zijn magnetisme.

Maar uiteindelijk is het een herinnering om voor altijd mee te nemen om ‘s werelds nummer één toeristische bestemming te ervaren.