Of u nu al in Frankrijk woont en voor uzelf wil beginnen, of nog in Nederland woont maar uw bedrijf wil uitbreiden naar Frankrijk, wij zijn hier om u te helpen.

Het oprichten van een bedrijf in Frankrijk is ingewikkelder dan in Nederland. Indien u het systeem niet goed kent of de taal niet helemaal beheerst, wordt het nog moeilijker. Ook is het natuurlijk belangrijk om de juiste keuze qua ondernemingsvorm te maken, en daar komt wat hulp goed bij van pas.

 Ondernemingsvormadvies

Ons team heeft veel ervaring met het Franse systeem, en kan u precies vertellen welke ondernemingsvorm het beste bij uw situatie en plannen past. Dit noemen wij ondernemingsvormadvies.

Om een duidelijk advies te geven, zullen er meerdere gesprekken met u plaatsvinden, en stellen wij een rapport voor u op met daarin onder andere de verwachte kosten (belasting e.d.) en de voor- en nadelen van de verschillende ondernemingsvormen.

Vraag nu een persoonlijke, vrijblijvende offerte aan voor ondernemingsvormadvies.

Het oprichten van een bedrijf

Wanneer u de juiste keuze heeft gemaakt qua ondernemingsvorm, is het tijd om uw bedrijf daadwerkelijk op te richten. Het schrijven van de statuten, het openen van een bankrekening, het invullen van de vele formulieren, domiciliëring… het is niet makkelijk. Frankrijk Advies B.V. kan u helpen tijdens het hele proces. Vanaf het eerste gesprek, tot uw bedrijf is opgericht heeft u contact met dezelfde persoon voor een persoonlijke service. U kunt zo veel vragen stellen als u wilt via e-mail, telefoon of WhatsApp.

Vraag nu een persoonlijke offerte aan voor het oprichten van een bedrijf in Frankrijk.

Algemene voorwaarden

In Frankrijk is het verplicht om algemene voorwaarden op uw website te hebben, en om deze naar uw klanten te sturen. Deze voorwaarden, in het Frans, moeten perfect zijn om problemen met uw klanten te voorkomen. De taal moet duidelijk en expliciet zijn, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Frankrijk Advies B.V. kan deze algemene voorwaarden voor u schrijven, na een gesprek over uw wensen en uw voorwaarden. Na dit gesprek kijken we of al uw wensen mogelijk zijn volgens de Franse wet. Indien dit niet het geval is, nemen we contact met u op om een alternatief of andere verwoording te zoeken.

Vraag nu een persoonlijke offerte aan voor het opstellen van uw algemene voorwaarden.

Arbeidsovereenkomsten

De arbeidswetten in Frankrijk verschillen op vele punten van de Nederlandse wetten. Daarom is het belangrijk om advies te vragen voor u een bepaald contract aan uw werknemers aanbiedt. Een contract voor bepaalde tijd mag bijvoorbeeld niet in alle situaties gegeven worden. Biedt u zo’n contract aan uw werknemer terwijl de situatie buiten de wet valt, dan kan uw werknemer u voor de rechter slepen.

Naast het geven van advies over arbeidsovereenkomsten kunnen wij ze ook voor u redigeren. Dit gebeurt nadat er uitgebreid contact met u is geweest over uw wensen.

Vraag nu een gratis, persoonlijke offerte aan voor het opstellen van een arbeidsovereenkomst.