Frankrijk bezoeken: Parijs en Nice

Voor een vakantie die u altijd zult koesteren, moet u zeker Frankrijk bezoeken. Met zoveel te bieden in één land, herbergt Frankrijk de meeste toeristen dan enig ander land ter wereld. Van romantisch, cultureel Parijs tot de hoogten van de met sneeuw bedekte Franse Alpen tot de zuidelijke zinderende stranden. Hotels in Frankrijk kunnen uw reis nog mooier maken met een verbazingwekkende selectie die u gemakkelijk op internet kunt vinden.

Parijs: modehoofdstad van Europa

Omringd door stijl en romantiek kun je niet anders dan verliefd worden op Parijs. Notre Dame, de Eiffeltoren, straatcafés en modeboulevards, een boottocht op de rivier de Seine, er is zoveel te zien en te beleven.

Vervoer: hoe er te komen en rond:

De belangrijkste luchthaven die de meeste bezoekers van Parijs begroet, is Charles de Gaulle. Parijs is ook gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit de omringende landen en vele bestemmingen in Frankrijk. Als u vanuit het VK reist, is de veerboot ook een optie.

Parijs verkennen is het beste te voet, het is een geweldige plek om te wandelen en bezienswaardigheden te bezoeken. Als je je niet zo energiek voelt, is er een metrosysteem.

Accommodatie: luxe tot budgetverblijven

Het internet kan enkele van de beste informatie bieden over de kosten, het bereik en de locatie van hotels in Parijs.

Weer

Parijs heeft het geluk dat het in een bekken ligt en heeft dus weinig regen vergeleken met de rest van het land. Over het algemeen is het weer in de hoofdstad gematigd.

Attracties en evenementen

Parijzenaars houden van feesten, hier zijn slechts enkele evenementen waar u op moet letten.

* De glamoureuze Paris Fashion Week toont in maart de nieuwste designer voorjaarscollecties.

* Bastille Day is een bijzondere dag voor het hele land. De Franse nationale feestdag wordt in Parijs met stijl gevierd op 14 juli met optochten, feesten en vuurwerk.

* De International Photo Fair is ook een bezoek waard en vindt plaats in november.

Nice: schat van de Cte ​​dAzur

Nice heeft een speciale ambiance en charme die een groot aantal bezoekers trekt om door de oude geplaveide straten te lopen. Nice biedt geschiedenis, cultuur en de moderne geneugten van winkelen en nachtleven. Tel daar het lange stuk strand bij op en je hebt een geweldige vakantiecombinatie.

De temperatuur in Nice maakt het kiezelstrand een geweldige plek om te ontspannen. De wateren zijn warm, helder en uitnodigend en liggen op slechts een steenworp afstand van het naburige St. Tropez en Cannes.

Vervoer: hoe er te komen en te:

reizenReizen door Frankrijk is gemakkelijk met het indrukwekkende, snelle railsysteem. U kunt Nice bereiken met de trein en de bus of als u van een verder veld komt, ligt de internationale luchthaven op slechts 6 km van de stad. Veerboten zijn ook een optie, ze varen naar Corsica.

Nice is gemakkelijk te voet te verkennen, het is prettig om rond te lopen en de bezienswaardigheden te verkennen.

Accommodatie: Luxe op de begroting blijft

Het internet kan een aantal van de beste informatie over de kosten, bereik en de locatie van hotels Niceaanbod

Weer

Summertime in Nicekan worden verzengende tot 40 C. Typische klimaat kan echter worden omschreven als mild, gemiddeld 15 C. De winter is ook mild met de laagste temperaturen rond de 5 C.

Attracties en evenementen

* Nice organiseert jaarlijks carnaval in de tweede helft van februari. De weelderige straatparades eindigen met een fantastische vuurwerkshow.

* In juni houdt de stad religieuze processies en gebeden voor de patroonheiligen St. John en St. Peter.

* Juli is voor muziekliefhebbers, want ‘s werelds beste jazzspelers ontmoeten elkaar in de stad voor het Nice Jazz Festival.