Frankrijk, niet alleen voor geliefden

Reizen naar Frankrijk kan voor veel toeristen de vervulling van een levenslange droom zijn, maar wat moet een buitenlander doen als ze daar? De talloze toeristische attracties en culturele evenementen kunnen het moeilijk maken om uw opties te beperken tot uw vakantietijd.

Very Paris

Een must see voor de toerist die Parijs bezoekt is natuurlijk de Eiffeltoren. Het werd voltooid in 1889 en was ooit een gehaat gezicht voor de meeste Parijzenaars, maar dient nu als een symbool van Franse burgerlijke trots. Het Musee du Louvre herbergt het beroemde Mona Lisa-portret geschilderd door Leonado da Vinci en is een nietje op elke toeristische route. Het Musee d ‘Orsey is interessant gelegen in een voormalig treinstation en herbergt impressionistische kunst. De Notre Dame Cathadral is een gotisch meesterwerk van architectuur in het hart van de stad en mag niet worden overgeslagen. De Luxemborg-tuinen waren ooit alleen toegankelijk voor Franse royalty’s en zijn een genot voor natuurliefhebbers. Sainte Chapelle is een dertiende-eeuwse kerk die zowel klassieke muziekconcerten als de Opera Garnier organiseert. In Parijs blijven kan lastig zijn. Deze hotels worden aanbevolen door andere toeristen die Parijs hebben bezocht: Hotel Residence Focho, gemiddeld € 214 per nacht, Royal Magela Etoile Hotel Paris voor ongeveer € 218, het prachtige Etoile Hotel gemiddeld € 331 per nacht, en Hotel Bassano voor ongeveer € 312 per nacht . Geweldige Marseille-locaties die urenlang amusement bieden voor het hele gezin tijdens een bezoek aan Marseille zijn er in overvloed. De oude haven, met zijn caravelle-sfeer en promenade, is een geweldige keuze voor een drankje, diner of livemuziek. De Cathedrale de la Major en het Musee Historre de Marseille zijn beide waardevolle sites om uw Franse ervaring te verrijken. Het Chateau d ‘Iff is een zestiende-eeuws kasteel op een klein eiland voor de kust van Marseille en zou ooit de beroemde graaf van Monte Cristo hebben opgesloten. De beroemde Baslique Notre Dame de la Garde is een populaire religieuze site die bezoekers zal inspireren.

Waaronder Cannes

Cannes staat algemeen bekend om zijn kunstgemeenschap en is een favoriete hotspot voor toeristen. Als u de Forville-markt bezoekt, vindt u een prachtige Franse open markt met lokale producten. Andere populaire attracties zijn de Carlton Casino Club en het Plague du Martinez-strand. Het Musee de la Mer is een interessant maritiem museum in Cannes. Cannes is rijk aan kunst- en ambachtsgalerijen en kan de kunstliefhebber urenlang rustig genieten. Accommodatie in Cannes wordt aanbevolen in het America Hotel voor een gemiddelde prijs van € 151, Hotel Florian Cannes voor ongeveer € 98, Hotel Belle Plage voor ongeveer € 219, het California Hotel voor € 211 en het Riviera Hotel voor ongeveer € 91.